Onze Partners

OSARE heeft een samenwerking afgesloten met een aantal ondernemers. Deze getalenteerde ondernemers hebben tijdens COVID-19 de sprong gemaakt om van hun idee een succesvolle business op te richten. Ontdek hieronder met wie. Geïnspireerd door hun verhaal? Neem even de tijd om hun website te bezoeken!

Okono

Luka Bresseel

Zonder gedoe van gezonde lekkere snacks kunnen genieten, die 100% KETO-vriendelijk zijn. Met dit doel startte de gedreven Luka Bresseel de onderneming OKONO. Hiermee hoopt hij de KETO-industrie te veroveren!

KZN BV

Max Hamm & Alex Dingemans

Deze jonge student-ondernemers staan geen uitdaging uit de weg. Met KZN BV hebben ze al verscheidene succesvolle projecten uit de grond gestampt. Van composiet panelen tot gecertificeerde desinfectant verdelers! What's next?

HOOTCH

Diego Verbrugghe & Yochen Verbeeck

Wat ooit een droom was, is nu werkelijkheid. Een eigen cocktail bar! Met unieke smaken en uitstekende kwaliteit zijn ze klaar om de horeca te bestormen.

Happy Food Boxes

Alex Dingemans & Julie Dingemans

Ondernemen zit in hun bloed. Samen hebben broer en zus op een snel tempo gereageerd op de veranderende situatie: Covid-19. Ze bieden 'foodboxes' aan met een groot assortiment aan etenswaren van een topkwaliteit. Met een glimlach aan huis geleverd, daar word je toch happy van of niet?

 

Hun verhaal

Een succesvol bedrijf ontstaat niet zomaar. Onze partners hebben zelf actie ondernomen en een proces doorlopen om een veelbelovende onderneming uit te bouwen. Meer informatie over hoe ze dat proces hebben aangepakt en welke invloeden COVID heeft gehad, lees je hieronder.

OKONO - Luka Bresseel

Tijdens de eerste lockdown zat Luka in zijn laatste jaar Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool. Door COVID heeft hij meer tijd gehad om na te denken over wat hij juist wou doen na zijn studies. Wanneer de vader van Luka een KETO-levensstijl omarmt, merkt Luka dat er te weinig aanbod is aan producten die de KETO-levensstijl ondersteunen. Na een kort maar krachtig onderzoek, vele gesprekken met partners en het eindeloos ontwikkelen van recepten, ontstond OKONO. Initieel was OKONO gefocust op chocolade maar het aanbod is al uitgebreid naar een 11-tal producten. Door COVID is alles in een versneld proces gekomen, omdat Luka zich echt 200% heeft kunnen geven voor de ontwikkeling van OKONO.

KZN B.V. - Max & Alex

De voormalige kotgenoten kunnen we beschrijven als een erg dynamisch duo. Ze hebben met KZN B.V. al verscheidene succesvolle projecten op poten gezet. Hun nieuwste project is die van composiet panelen. Vorig jaar zijn ze ook gestart met het verkopen van desinfectant. Aan het begin van de pandemie zagen ze bij KZN dat een te klein aanbod was aan desinfectanten en dat tegen te hoge prijzen.

Impact COVID-19

E-commerce is booming. De huidige pandemie heeft daar ook een aandeel in. Voor OKONO is dat een voordeel aangezien ze alles aanbieden via hun webshop. Mensen zijn meer thuis en meer bezig met zichzelf, voeding en gezondheid in het algemeen. Dit werkt natuurlijk in het voordeel van OKONO. Het nadeel daaraan is dat er meer concurrentie is op vlak van SEO en SEA. Daarnaast ziet hij ook een nadeel in het thuiswerken. Luka wilt met OKONO snel schakelen, handelen en groeien! Hij merkt echter dat met telewerk het duidelijker wordt dat niet iedereen op dezelfde golflengte zit. Het is zo moeilijker om afspraken te maken, mensen te bereiken,... Zo kan hij met momenten minder snel werken.

Bar Hootch - Diego & Yochen

Een eigen bar openen was voor beide heren een kinderdroom. Beiden hebben ze veel ervaring in de horeca. Enkele jaren geleden zetten ze de eerste stappen door een kleine bar te runnen voor hun vrienden. Ondertussen hebben ze door de extra tijd tijdens de verscheidene lockdowns een pand gevonden. Zo zijn ze aan hun droom begonnen. Jammer genoeg mogen ze nog niet openen, maar zijn ze op zoek gegaan naar creatieve alternatieven. Ook dat is ondernemen.

Hindernissen overwinnen

Bij het worden van officiële verdeler van desinfectant horen de nodige vergunningen en certificaten. Hiervoor was veel vervelend papierwerk voor nodig. Verder zijn op vlak van sales een belangrijk hindernis ontstaan, namelijk het vermijden van sociaal contact en verplicht telewerk. Dit zorgt ervoor dat de gesprekken met klanten moeizamer verlopen en zo gehele processen in vertraging komen.

Voordelen Covid-19?

In de eerste lockdown waren er meer voor- dan nadelen voor Happy Food Boxes. Door het verplicht thuis werken, was er veel minder verkeer. Daarnaast was tijdens de eerste lockdown het grootste deel van de bevolking zo goed als heel de dag thuis. Dit zorgde ervoor dat de mensen veel flexibeler waren om leveringen te ontvangen en dat er ook flexibeler en efficiënter geleverd kon worden.

Happy Food Boxes

Begin Maart 2020 kwamen Alex en Julie met het idee food boxes te leveren als reactie op de eerste 'lockdown'. Mensen wilden zo min mogelijk naar de supermarkt gaan en in de gezondheidszorg ging alles plots een versnelling hoger. Na een kort onderzoek, bleek er een grote vraag te zijn. Snel handelen was de boodschap. 


Initieel kwam het idee van hun papa en nonkel. Die laatste is actief in de groothandel van groenten en fruit. Daarnaast konden ze door middel van andere goede connecties aan top charcuterie en vleeswaren geraken. Zo konden ze gemakkelijk aan vers en kwalitatieve producten geraken. Zonder dat de klanten ooit meer dan de winkelprijs moeten betalen.

Doordat er snel gehandeld moest worden, is er geen sprake van een al te ingewikkeld proces. Met een 'learn-as-you-do' mindset, was HFB op enkele weken al up-and-running. Bij de eerste horen primeerde dus op het technische en de systematische aspecten van de start-up.

Creatieve oplossingen

Initieel was het de bedoeling om een cocktail bar te openen met daarnaast enkele B2B klanten. Door de huidige Covid-19 situatie is de horeca sector hard geraakt. Dit heeft echter niet afgeschrikt. Met HOOTCH hebben ze enkele creatieve oplossingen kunnen bedenken. Zo hebben ze een webshop op poten gezet en hebben ze gewerkt aan een aanbod 'giftboxen'.

 

O S A R E

©2020 door OSARE

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now